Badania kliniczne

Kliinilised uuringud:

BioGaia toodete teaduslik aluspõhi rajaneb arvukatel testidel ja kliinilistel uuringutel, mis on läbi viidud väga erinevate testrühmadega ja pälvinud üldise heakskiidu.

Badania kliniczne - biogaia Badania kliniczne - biogaia

Teaduslik relevantsus

BioGaia peab oluliseks viia läbi kliinilisi uuringuid, et selgitada välja oma toodetes kasutatavate bakterite omadused ja ennekõike nende ohutus.

Seetõttu on BioGaia viinud läbi arvukalt kliinilisi uuringuid Lactobacillus reuteri tüvede kasutamiseks toidulisandina. Tänaseks on läbi viidud 184 kliinilist uuringut BioGaia Lactobacillus reuteri inimpäritolu tüvedega, milles osales umbes 15 000 eri vanuses inimest. Lactobacillus reuteri on osutunud tõhusaks soolestikubakterite arvukuse suurendamisel ning selle kasutamine on nii lastele kui täiskasvanutele täiesti ohutu. Lactobacillus reuter'iga läbi viidud uuringute tulemused on avaldatud rohkem kui 160 erinevas teadusajakirjas ilmunud artiklis. See annab tunnistust selle kõrgest teaduslikust olulisusest.

wykres kołowy - badania kliniczne

Mitte kõik head bakterid ei ole võrdsed

Ehkki väärtuslikud, ei ole kõik head bakterid võrdsed. Lactobacillus reuteri Protectis (DSM17938) on üks kõige põhjalikumalt uuritud bakteriaalseid tüvesid, eriti imikute ja kuni 3-aastaste laste hulgas.

BioGaia Protectisega on läbi viidud 137 kliinilist uuringut umbes 12 900 inimesega, kellest 82% olid lapsed. Lactobacillus reuteri Protectise kasutamist hinnati täiesti ohutuks. See on kahtlemata oluline teave vanematele, kes soovivad rikastada oma lapse toidusedelit. Tõsiasi, et uuringute tulemusi on kajastatud 146 eriaalases ajakirjas ilmunud artiklis, lisab sellele bakteriaalsele tüvele ekspertide seas veelgi kaalu.  

NB! Lactobacillus reuteri omadused tulenevad spetsiifilisest tüvest (s.t need esinevad ainult teatud bakteriaalsete tüvede puhul) ning neid ei tohi omistada teistele tüvedele. Allikas: ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni / Maailma Terviseorganisatsiooni 2001. aasta deklaratsioon (FAO / WHO, Argentina 1-4.10.21).

Lisainfot saad siit